Over DORHOUT MEES

Couture label DORHOUT MEES, is de totaal visie van nederlandse ontwerper en visuele verhalen verteller, Esthèr-Louise Anaïs Dorhout Mees. Na haar studie, ArtEZ academie voor de visuele kunsten te Arnem, haar jaren lange ervaring als ontwerper voor grote internationale labels en vele succesvolle collecties en shows onder eigen naam te Amsterdam voor Mercedes Benz Fashion Week, werd het tijd dat DORHOUT MEES ook op internationaal podium te zien was.
Hiervoor werd ze dan ook uitgenodigd in Parijs, 2016. Waar ze sinds dien succesvol haar werk toont op de officiële Parijs fashion week kalender. Daarnaast is Dorhout Mees een succesvol regisseur, waar over de jaren meerdere internationale prijzen mee gewonnen zijn, waaronder Best Director en Best picture voor zowel de Cinemoi awards in hollywood en de welbekende La Jolla International Film awards.

DORHOUT MEES wordt gedragen door zowel nationale als internationale sterren, als Lady Gaga en Beyonce. Het werk is distinctief in haar elegante stijl. Zowel vrouwelijk als conceptueel. Organisch en constructueel.

De fascinatie van de constante connectie tussen concept, lichaam en materiaal, het bedekken en blootleggen van het vrouwelijk lichaam en tegelijkertijd het visueel vertellen van een verhaal is altijd het startpunt van iedere collectie.

Tegenstrijdigheden in structuren, silhouettes en atmosphere zijn de essentie.


Over Chloé Leenheer

Chloé Leenheer is actrice en fotograaf. Ze was onder andere te zien in de tv-series ‘Zusjes’, ‘Het hart van Hadiah Tromp’, ‘Bluf 2’ en daarnaast als deelnemer bij Expeditie Robinson. Van jongs af aan was Chloé al gefascineerd door fotografie en de emotie die het kan oproepen. Door haar werk als actrice leerde zij zelf gevoelens vast te leggen in – soms maar – enkele shots. Het is dan ook juist het theatrale waar ze als fotograaf vaak naar opzoek gaat. Spelenderwijs regisseert zij haar modellen, wat resulteert in verstilde, tijdloze, soms dramatische, soms dromerige beelden. In 2019 lanceerde Chloé een eigen duurzame hoedenlijn onder de naam ChloéChanté_ the label.

Using Format